Kovändning och nytt beslut om Konfan 2021

Sällan har vi varit så glad av att få ompröva och ändra ett beslut.  

Som många av er uppmärksammade så kom i går strax efter vårat beslut ett förtydligande från FHM: 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/lager-och-cuper 

och senare på kvällen SOFTs tolkning: 

https://www.svenskorientering.se/forbundet/Policydokumentochinformations-skrifter/Coronavirusetochorienteringen/lagerverksamhetfran1juni/ 

 

I dag meddelade även Svenska kyrkan att deras avrådan från lägerverksamhet för barn och unga  upphör från och med 1 juni.  

 football-goal_23-2147511265

Sammantaget kan man säga att det blev en frispark rätt upp i krysset och det är besked som är långt mycket bättre än vi vågat drömma om skulle komma. Även om de kom på övertid och kanske rent av efter slutsignalen. Vi har haft ett hektiskt dygn att försöka samla all info, processa och ta nytt beslut i frågan. 

Vi är inne i en process där vi precis fått spelreglerna men inte riktigt börjat spela av förklarliga skäl har vi inte hunnit diskutera med tillsynsmyndigheten hur vi tänker och vilka anpassningar vi behöver göra men av förtydligandet från FHM så kan det inte vara mycket som begränsar från det ursprungliga planeringen och vi känner oss trygg och inleder dialogen med gott självförtroende med att kunna tillmötesgå deras krav och på samma gång erbjuda er deltagare ett säkert och högkvalitativt läger som vi hoppas ska skapa fina minnen för livet!  

Vi återkommer med mer info med mer detaljer så fort det är klart men jag hoppas att ni stryker beslutet från i går ur minnet, planerar in 3st veckor i Sälen, njuter av att bollen åkte upp i krysset och ser fram emot en härlig sommar precis som det var tänkt från första början.  

Redan nu kan vi flagga för att vi skulle vilja att ni gör ett Covid test som ni visar upp innan ni checkar in på lägret. Återkommer om detaljer hur tätt inpå lägret det måste göras tillsammans med all annan praktisk information.  

Vi har fått så många mejl och samtal så jag vet inte vart vi ska börja men vi kommer beta av detta så fort vi kan. Uräkta förvirringen och den uppkomma situationen och något långa svarstiden.   

/Arrangörerna för konfirmation Sälen 

  1. Inga kommentarer än.

  1. Inga trackbacks ännu.