Tisdag 19 juli

HEJ!

Nu närmar vi oss slutet av lägret och därmed även konfirmationen. Det märker nog alla här i Sälen eftersom träningarna är färre och förberedelserna inför avslutningen desto fler. Dagen började med just en ändring i schemat då vi istället åkte till Lima kyrka (platsen för konfirmationen).  Där övade vi igenom några psalmer och hur vi skulle ta oss in respektive ut från kyrkan. Men innan vi tog plats i kyrkan togs ett gruppfoto för att minnas dessa glada veckor när även vi (tillslut) blir vuxna.

Lima kyrka.

Lima kyrka.

Inuti kyrkan.

Inuti kyrkan.

Trött konfirmand 1.

Trött konfirmand 1.

Trött konfirmand 2.

Trött konfirmand 2.

Emil B övar in sin stiligaste pose för gruppfotot.

Emil B övar in sin stiligaste pose för gruppfotot.

När klockan närmade sig halv tolv tog vi oss tillbaka till Tandådalen via en hyrd buss. Efter att alla bytt från finkläder (på grund av gruppfotot) till vardagskläder var maten framdukad i Wärdshuset. Tyvärr var maten ingen ny topp enligt en del av oss konfirmander eftersom det var en ganska så kladdig lasagne. Å andra sidan serverades brödbullar till maten.

Nu var klockan drygt ett och schemat var tomt fram till klockan fem då vi skulle förbereda en gudstjänst. En del arbetade med presentationen ni kommer att få ta del av på torsdag medans andra (exempelvis vi) ägnade tiden åt att sova. Det var även ett gäng som passade lite boll vilket sedan utvecklades till en handbollsmatch. Den sista halvtimmen fanns det även tid åt att plocka lite blåbär i dungen utanför kyrkan.

Vi skulle som sagt stå för en egen gudstjänst som planerades klockan fem då vi delades in i tre grupper. Den ena valde vilka psalmer som skulle sjungas, den andra vilka böner som skulle läsas och den sista letade upp texter från bibeln de ansåg var passande.

En timme senare var klockan sex och det var dags för kvällsmat (middag för att ni från Rättvik ska förstå). Det serverades korv med stuvad potatis och som vanligt ett flertal olika grönsaker.

Ytterligare en timme senare samlades vi i kyrkan för att ta oss igenom gudstjänsten som faktiskt blev väldigt bra. Förhoppningsvis höll pensionärsparet med. Som tack bjöd kyrkan på dryck och de goda bullarna vi nu fått ta del av tre gånger.

Kyrkkaffe med extremt goda bullar!

Kyrkkaffe med extremt goda bullar!

Nu var det dags för fri tid som många använde till att lira lite sambafotboll (spela utan något större allvar).

Pontus, Mika och Daniel

  1. Inga kommentarer än.

  1. Inga trackbacks ännu.