24-25 juni!

Hallå bloggen!

Igår började vi med väckning 7:45, och sen frukost då vi firade Vickan som fyllde 15 år. Sen var det dags för den berömda väggen-promenaden med en tipspromenad bestående av tolv frågor. På toppen bjöd godhjärtade Felix på sina uppskattade energibars som vi äntligen har fått recept på. När vi hade gått ner tyckte Moa och Emma J att Stina var för torr om fötterna och puttade ner henne i en djup bäck. Tillbaka i stugora bytte vi om för att sedan bege oss till lunchen som bestod av pannbiff och kokt potatis.

Viktor fyllde år i onsdags!

Viktor fyllde år i onsdags!

Sen var det dags för det efterlängtade myr-OS. Vi började med stafetter och sedan individuella grenar, såsom höjdhopp. Alla som var ”för rena” enligt Martin kastade han ner i mossen. Vi hade även mosskrig särkillt mot ledarna. Efteråt var det obeligatoriskt att bada i en kall fjällbäck och tvätta av det värsta. Sen bastade de flesta innan middagen som var snittsel, pommes och bearnisesås som var väldigt uppskattat.

Emil hoppar (kanske högst av alla) höjdhopp!

Emil hoppar (kanske högst av alla) höjdhopp!

Sixten redo att kasta!

Sixten redo att kasta!

När någon fastnar i myren får de andra hjälpa till!

När någon fastnar i myren får de andra hjälpa till!

Ledar-Mattias blir attackerad av ett gäng konfirmander!

Ledar-Mattias blir attackerad av ett gäng konfirmander!

På kvällen var det dags för disco igen. Denna gång var det artonårsgräns så alla var tvugna att göra falska leg för att komma in. Under kvällen serverade ledarna exklusiva drinkar som kostade 200 kr styck. Under discot bjöd Gustav P på grym musik som DJ. Det dansades också en hel del.

Nästa morgon hade ledarna tänk ge oss sovmorgon till 8:45 men glömt att berätta det för alla stugor. Så några tjejer (Emma J och Sofie) var på väg till frukosten vid åtta då de som tur var mötte Mattias. En timme senare var det faktsikt dags för frukost och VÄRLDNS BÄSTA FELIX kokade gröt till alla som ville ha. Efter den var det konfaläsning då vi började förbereda för redovisningen som vi inte tänker berätta något mer om.

Lunchen hade ledarna också glömt att berätta att de hade ändrat tiden för. Så flera grupper var där en halvtimme tidigt, men det var värt väntan för det var pannkakor och gulashsoppa.

Inför dagens träning hade ledarna bestämt sig för att busa med oss eftersom vi har busat väldigt mycket med dem. Träningen var slumporienterig. Det var masstart och kartorna kastades ut från stuga 8s (övervåningen) fönster. Sedan var ringarna enorma ringar i olika former (olika stolekar på alla kartor) och kontrollen kunde sitta var som helst i ringen och det fanns ingen kontroll utan bara stämpligsenhet. Björn var snabbast att hitta alla tio kontroller och ficke en stor krans som pris. Men det var flera som hittade alla kontroller inom maxtiden på en och en halv timme och bland dom lottades tre packet svenska jordgubbar ut.

 

Glada miner under Slump-OL!

Glada miner under Slump-OL!

Idag åt vi middag tidigt men ledarna kom faktiskt ihåg att informmera oss om det så de flesta kom i tid till maten som bestod av pytt i panna och stekt ägg. Under middagen försökte några av ledarna (Hanna, Stina och Martin) lära sig busvissla men det gick inte bra utan slutade i skratt. Anledningen av att vi åt tidigt var att vi skulle på konsert i fjällkyrkan med Johan Eriksson som sjöng visor. Efteråt fick vi lite information om de kommande tävlingarna, 3+3.

Nu måste vi gå och ladda inför morgondagens tävling men först ska vi försök tigga en bit av tårtan som Martin S nyss gjort åt ledarna.

Hälsningar lägrets näst bästa konfirmander.

Sofie, Emma J och Ingmar

PS. Felix är VÄRLDENS BÄSTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DAGENS BJÖRN:

”Senast jag var arg var i fyran, jag försökte slå av en killes huvud med en hockyklubba, men jag slog sönder två fönsterrutor istället.”

  1. Inga kommentarer än.

  1. Inga trackbacks ännu.