Onsdagen den 24 Juni

Hej där, nu är det dags för Orienteringskonfaprästen att blogga på uppdrag……..
Tiden rullar verkligen på och vi närmar oss den stora dagen konfirmationsgudstjänsten i Transtrands kyrka. Vad har då dessa ungdomar från Sveriges alla hörn Umeå i norr till Ronneby i söder lärt sig. Det är förstås svårt att säga, i dag har vi lärt om oss 10 Guds bud och varför de uppstod överhuvudtaget, vi har haft Bibeläventyr, vad finns det för böcker i Bibeln hur är den uppbyggd osv. Vi följer under hela lägret Biskop emeritus Martin Lönnebos populära frälsarkrans 18 pärlor med olika betydelse, som i år firar 20 år. Vi har talat om ondska och mobbing, om kärlek och vad som är viktigt hos någon man gillar. Vi har fjällvandrat och ökat förståelsen i pilgrimsvandringar. Jesus liv, död och uppståndelse har vi sett film om och talat om. Det är en enorm kreativitet och idérikedom i gruppen. Vi har varvat lektionspass och träningar med olika lekar som ibland handlar om samarbete.
Jag måste säga att det är en ynnest att få vara på läger med 39 ungdomar, 5 st unga vuxna ledare, och i en härlig miljö som Transtrandsfjällen(Sälenfjällen). Träningar, konfalektioner, matintag x flera, – vi får verkligen riktigt god mat genom kocken Klaus på Tandådalens värdshus. Alla äter med frisk aptit så vi blir alla ordentlig bortskämda här i Tandådalen.
Varje kväll avslutar vi dagen med en andakt i Tandådalens fjällkyrka ibland en gudstjänst. Vi sjunger sånger/psalmer kanske läser en text, ber böner och tänder ljus. Ungdomarna blir bättre och bättre på att söka lugnet och stillheten i andakterna vilket också är syften med dem. Jag tror och jag hoppas att alla ungdomarna efter vårt konfirmationsläger att fått en ökad kunskap och förståelse vad kyrkan är , och hur vi kan leva som kristna människor.
Dagarna som återstår ska vi uppför den berömda väggen, vi ska ha disco och gå på en konsert och mycket mycket mer, självklart tävlingsorientera på 3+3.
Samarbetet mellan Malungs OK och LimaTranstrands församling fungerar utmärkt men jag tror att det kan bli ännu bättre nästa år. Hoppas nu att det blir en härlig konfirmation 29 juni och en god och trevlig lunch/middag på Experium så småningom.

Lena och Dan

Lena och Dan

pax et bonum
Dan Bekking
Konfirmations/Lägerpräst

  1. Inga kommentarer än.

  1. Inga trackbacks ännu.