Fredag 1 juli och lördag 2 juli

Hej hej!

Igår när vi kom till Tandådalen så var de flesta väldigt nervösa inför att träffa varandra, men vi började direkt med olika namnlekar för att börja lära känna varandra vilket var ganska stelt. Det skedde många felsägningar när det gällde namn, men eftersom att vi är 52 stycken så det var inte så konstigt.
Sedan gick vi till matsalen för att äta middag vilket bestod av spagetti och köttfärssås vilket smakade väldigt gott så Klaus gjorde ett bra jobb, men innan man fick äta så fick vi lov att be en bordsbön som löd: ”Mat halleluja, amen!”. Under middagen så fick vi reda på stugindelningen. Tjejerna bodde för sig och killarna för sig och man fick bo med många man inte kände vilket gjorde att man skaffade nya kompisar direkt.
Efter det gick vi till kyrkan och hade vår första kvällsandakt. Det var mycket information på kort tid och vi fick träffa prästerna och deras hjälpledare. Vi fick även reda på de två träningsgrupperna som vi skulle ingå i, den ena gruppen har träning på morgonen medans den andra gruppen har konfaläsning och sen tvärt om på eftermiddagen.

När kvällsandakten var slut så gick vi tillbaka till stugorna för att bädda och packa upp våra grejer. Klockan 22.30 var det dags för att gå och lägga sig.

 

 

Lördagsmorgonen började med väckning 07.10 för att göra sig i ordning för morgongympa vilket bestod av några lekar med bland annat en namnövning. Sedan gick vi och åt frukost och så fick vi lov att be bordsbönen igen som vid alla måltider.

Efter det så drog halva gruppen iväg på träning och den andra halvan på konfaläsning. Vädret för träningen var inte det vi hade önskat oss. Det var kallt och regnigt och att det var uppför hela vägen hem gjorde inte situationen bättre. Träningen bestod av en skogssprint där man fick välja om man ville springa en orange eller violett bana, man kunde även springa båda banorna. Det var synd att det var upptrampat till kontrollerna annars så var det roliga banor.

Blöta konfirmander efter dagens träning

Blöta konfirmander efter dagens träning!

Under konfaläsningen så fick vi våra frälsarkransar och dagens tema var jag-pärlan. Jag-pärlan innebär att man skulle försöka hitta vem man är, det skedde på ett roligt och annorlunda sätt med mycket lekar och inte så jättemycket prat. Den ena gruppen hade även ett rollspel där man skulle tolka ett stycke ur bibeln. Bland lekarna var det även ett jag-bingo, där man skulle gå runt och fråga andra personer frågor som Lena (Konfa-ledare) sade.

Dagens middag bestod av kyckling och ris.
Sen hade vi kvällsaktivitet där vi lekte lekar där vissa gick in mer för att vinna än andra vilket var roligt att kolla på.
Sen kvällsandakt igen där en grupp fick visa upp sitt rollspel och där vi fick information om morgondagen.
Sen 22.30 så är det läggdags idag igen vilket är en besvikelse för vissa som vill se fotbolls EM.

Flera konfirmander emellan lek och andakt.

Flera konfirmander emellan lek och andakt.

Imorgon hoppas vi på bättre väder!

Amanda, Thea & Gustav Ö

 

  1. Inga kommentarer än.

  1. Inga trackbacks ännu.