Glad Påsk

Deltagarrekord:

97st orienterare! som om ca 2månader kommer tillbringa sommaren tillsammans med ett stort gäng ledare! Wow det blir häftigt och det kanske är det största orienteringslägret som någonsin arrangerats under en tre veckorsperiod (?) det tror vi! 

Påsken:

Men innan dess så är påsken i antågande som är en viktig högtid inom kristendomen och alla gudstjänster är speciella.

Vi tycker att man ska följa hela skeendet om möjligt så att man förstår även en människas liv och vad vi människor gör mot varandra och vem Jesus är och hur hans gärningar. Nedan kommer en lite beskrivning av dem från vår härliga präst Birgitta.

Skärtorsdagen– Jesus sista måltid och vår första—vi ska dela med oss och hjälpa varandra med andra ord.

Här brukar en del församlingar har fot eller handtvagning eftersom Jesus gjorde det.

Altaret kläs av som sista moment.

 

Långfredag– Jesus korsfäst och dör. Den enda dagen då svart stola bäres. En sorgens dag men som vänder på påsknatten.

Ett tomt altare, kan ligga en törnekrona eller fem röda rosor som symboliserar Jesus sår. Smärta och sorg.

 

Påskaftonens mässa från det mörka till det ljusa och den brukar vara 23:30 på natten. Den är häftig. Glad och altaret klädes. Det nya Påskljuset tänds

 

Påskdagen en ljus dag och har altaret inte klätts på natten så klär man altaret nu, tänder det nya påskljuset

 

Annan dag Påsk– lärjungarna går till Emmaus och de får sällskap av Jesus men det förstår inte att det är han förrän han bryter brödet och delar en måltid med dem.

 

Påsk orientering IK Nordia

 

 

 

 

 

 

 

Blir det någon Påsk Orientering för er i år? Bilden är från IK Nordias inbjudan till sådan 2021.

 

Läger start:
Läger start på Konfirmation Sälen den 13 juni kl 18:00 i Tandådalen, där vi startar igång med lite middag i Tandådalens Wärdshus. Tiden går fort och vi i ledargänget längtar redan.

Träningar och 3+3:
Lägret avslutas med 3+3 tävlingarna och de har nu flyttat från Högfjället till Myrflodammen av den anledningen har vi ändrat många av träningarna. Det kommer erbjudas violett och orange svårighet att välja på varje orienteringsövning. Du hittar dem här och utöver detta så kan det tänkas att det erbjuds en keps och vem vet kanske en Urban?

Uppdelning:

Som vi redan nämnt för er så kommer lägret att ha två huvud ledare där Ronja Jungåker har hand om ena gänget och Hugo Lilieström om andra. Ni deltagare kommer främst hålla till i två formationer som har undervisning och träning tillsammans men självklart så kommer det vara en hel del gemensamma aktiviteter med. Ledarna kommer skötta uppdelningen i dessa grupper och vem man bor med men har du något speciellt önskemål så kan ni skicka dem till William så ska vi göra vårat bästa för att tillgodose dessa önskemål.

DSC04478

 

 

 

 

 

Dop 2022 foto Hugo Lilieström

 

Dop:
För er som inte är döpta så kommer detta preliminärt äga rum i Tandådalensfjällkyrka under två tillfällen kl 10:00 och 13:00 eftersom det är så många av er som ännu inte är döpta (nästan 20st) datumet är Lördagen den 17 Jun.

Vanor:

Visste du förresten att så mycket som 40% av det vi gör under en dag är grundat på vanor? Vet du vilka dina är och är de bra för dig? Om inte kanske det är dags att lära sig om dessa och bestämma hur du skulle vilja att dina vanor ser ut. Tex vad säger du till dig själv innan du ska sova? Kollar du på mobilen mitt i natten? Tar du kompassriktningen ut från kontrollen? Vad äter du till frukost? Ja förmodligen tänker du inte på något av dessa frågor, utan du bara gör. Kanske kan ni tillsammans under lägret uppmärksamma några vanor eller göra dem ännu bättre?      
Vi ser fram emot att lära känna er och ta del av tre härliga veckor fyllda med orientering inom och utom oss själva. Ha nu en härlig vår och ta hand om er själva, era vänner och er familj så ses vi i juni eller kanske på någon tävling under sen våren!

/ Ledargänget Konfirmation Sälen

  1. Inga kommentarer än.

  1. Inga trackbacks ännu.