Dag 11 – Hemåt genom skogen och midsommar i Sälen

Glad Midsommar på er blogg folk som läser vad vi ol-konfirmander hittar på (i skogen och inte i skogen)!

I morse vaknade vi i våra fin fina tält (som tog lite för lång tid att sätta upp) och åt en fin fin frukost, sedan packade ihop våra saker och begav oss bort vidare i skogen. Med stopp vid Högfjällshotellet för extra påfyllning av mat så vandrade vi vidare mot vårat mål. På vägen var det blött och barrit men vi kämpade på utan allt för mycket klag, efter hotellet gick vi längs stigen bort mot Lindvallen för att sedan gå över sista fjället ner mot Lindvallen och trava rätt ner i Märta express som ligger alldeles bredvid våra stugor.

När klockan var kvart över tolv hade vi tagit oss ända hem, och då var det dags för lunch. För att sedan få duscha av sig en fin blandning av: svett, myggmedel och rök (och för vissa desperat sprayad parfym).

När vi gjort oss fina och obarriga åkte vi med rispiga och myggbitna ben till Olnispagården i Sälen by för att fira Midsommar. Vi fick se när folket som reste midsommarstången kom i båt i Västerdalälven och sedan gick spelandes upp i fäboden för att resa stången så vi hade något att dansa runt. Det blev mycket dans i solen innan vi åkte tillbaka till våra stugor för att få en väl behövlig liten vila innan vi gick ned till fiske pölen nedanför Experum för att grilla våran midsommar middag.

Klockan nio var det kvällssamling för att sedan sova och försöka att inte klia allt för mycket på sina mygg och knott bett.
God Kväll folket!

Skrivet av Ronja Björklund

  • Catrin
  • 23. juni 2012

  Glad midsommar på er allihop! I Norrvikssand var det också massor med knott på vår femkamp. Svante, Linnea o Björn och deras kära gubbe vann – hur nu det gick till ?? De fick var sin chokladask. Det är väldigt kul att läsa vad ni skriver så fortsätt med det!!!

  • Jan-E
  • 23. juni 2012

  Glad Midsommar.

  I Stockholms skärgård klarade vi oss från myggen tack vare Sol vind och vatten …. Ted Gärestad

  Jan-E

 1. Inga trackbacks ännu.