Blogginlägg för 15-16 juni!

Hej hopp!

15/6

Idag fick vi en halvtimma sovmorgon. Så vi hade ingen morgonaktivitet. Efter frukosten så började vi vår vandring på Stor-närfjället. Under vägen spelade vi musik med högtalare som hjälpte oss att gå och när vi kom upp på fjället där det fanns snö stannade vi och hade snöbollskrig. När vi kom till högsta punkten var alla trötta. Här var också väldigt kallt och blåsigt. Felix tog fram energibars som han hade bakat. De var väldigt goda och efter det orkade alla gå vidare.

Vi stannde i en fjällstuga och åt en pastasallad som Klaus hade fixat åt oss. Efter lunchen åkte vissa sopsäck på snön vid stugan och andra låg och sov i stugan. Även här blåste det en del. Sen hade vi aktiviteter som påstående-frågesport och stentornsbyggartävling.

Hela gänget uppe på fjället!

Hela gänget uppe på fjället!

Nellie och Emma njuter av fjället med nya solbrillor!

Nellie och Emma njuter av fjället med nya solbrillor!

Vi började gå igen men stannade ganska snart för att spela brännboll. Lagen var nummer 1-19 vs 20-39. Det gick så där, för när man sköt flög bollen åt sidan av vinden. Men tillslut vann lag 20-39.

Därefter vandrade vi vidare och ledarna var väldigt noggranna med att vi skulle gå bakom dem så vi inte skulle gå fel för vi gick utanför vandringsleden. Men istället gick dom fel så vi fick gå någon kilometer extra. Tillslut kom vi fram till lägerplatsen, hungriga och trötta, där fick vi grillat kött och potatissallad. Alla var så hungriga att ledarna var tvungna att åka och hämta mera mat.

Sedan delade vi upp oss hur vi skulle bo i tälten och därefter fick vi sätta upp dem själva. Sen grillade vi marshmallows och pinnbröd. Marshmallowsen la vi tillsammans med en chokladbit mellan två Mariekex.

Grill efter nästan 19km fjällvandring!

Grill efter nästan 19km fjällvandring!

 

Vi sjöng även för Gustav P som fyllde 14 år och vi fick för första gången smaka på fjällkyrkans efterlängtade bullar. Därefter vi hade kvällsandakt. Jakob som inte hade döpts döpte vi vid ån. Dan var präst och de hade kåpor på sig.

Sedan gick vi och lade oss. Emil sov i ett träd, men vid tre på natten ramlade han ner så han gick in i ett tält och lade sig.

16/6

Idag fick vi sovmorgon till klockan nio, fast flera vaknade redan vid klockan fem. Vi åt frukost och packade ihop vår packning och tälten. Sedan gick vi tillbaka till stugorna och många var trötta. Vi bytte om och gick till lunchen som var lax och potatis.

Därefter hade vi fritid och sen var det konfaläsning. Konfaläsningen handlade om bön och vi fick göra olika uppgifter. På slutet kom det en biskop som hette Thomas. Han är från Västerås stift och är en av de 14 biskopar som finns i Sverige. Han berättade om vad en biskop gör.

Till middag fick vi den efterlängtade tacosen. Alla tyckte det var gott och åt mycket. Vi hade besök under middagen av några orienterare från Dalarna som var på framtidsläger (Justjag).

Direkt efter middagen gick vi till kyrkan där det var gudstjänst. Dan var präst och biskopen Thomas satt i församlingen med oss andra. Fyra konfirmander fick läsa upp kyrkans förbön som vi själva hade skrivit under konfaläsningen. Sen var det fika i cafét och vi fick ännu en gång smaka på bullarna.

Martin S, Emelie och Tim

Dagarnas Björn

GOPR2317_1434481721212_low

  1. Inga kommentarer än.

  1. Inga trackbacks ännu.