Läges uppdatering Mars

Corona och Konfirmation Sälen:
Hoppas ni har det bra. Som ni förstår vet vi inte så mycket mer om hur det kommer se ut i Juni men vi planerar för och hoppas såklart att det ska gå att genomföra konfirmationslägret som planerat. Men vi vill samtidigt flagga för att vi kommer följa de riktlinjer och rekommendationer från Svenska orienteringsförbundet och Regeringen. Vi vet inte vad som gäller och hur dessa direktiv är om knappa tre månader men vi håller hoppet uppe.
Som ni vet så anses ju ni konfirmander i regel inte vara i riskzonen för att få några större symtom från denna pandemi men däremot ligger ju era äldre släktingar i större fara. Vi ser inte lägret i sig som någon större spridningskälla där ni visserligen kommer vara en stor grupp men ändå kommer leva isolerade som någon större fara.” Ungefär så här skrev vi för ett år sedan också och aldrig kunde vi drömma om att dessa ord även skulle gälla ett år efteråt. Men som sagt vi vet inte ännu vart detta tar vägen så allt vi kan göra är att hålla tummarna, vi tror att vi vet mer i mitten av Maj och siktar på en uppdatering senast 21Maj  lite drygt 3-5veckor innan läger start (beroende på vilket av lägren du ska gå på)..
Vi kommer i år mer förberedda och har mer idéer för att kunna genomföra lägret på ett smitt säkert sätt. Konfa undervisningen kan vi om det behövs lösa utomhus samt ”via distans i Sälen stugan på datorn” tillsammans med Lima transtrands församling. Mat kan vi leverera till respektive stuga eller servera i Tandådalens Wärdshus och boende håller vi just nu på att se över tillsammans med Skistar. Vi kommer inte bo i de tänkta stugorna ” i Solbacken” men vi skissar just nu på olika varianter på boenden som ska vara än bättre ur ett corona perspektiv och minst lika bra som de gamla (tror du att du kommer kunna trivas i stugorna på länken nedan?). De vi kollar närmast på är dessa två men vi återkommer mer i detalj när det närmar sig:

SKI APARTMENT 102 B (skistar.com)

Boende

 

SOLBACKEN VILLAGE 302 (skistar.com)
Om dessa anpassningar behövs eller räcker för att möta regeringens krav återstår att se men vi tror och hoppas på det. Drömmen vore ju så klart att genomföra lägret precis som vanligt.

Påsken:
Påsken är i antågande och tydligen ska det konsumeras 50miljoner ägg under veckan i Sverige. I kristendomen är ägget en symbol för pånyttfödelse och Påsken kallas även för stilla veckan och här hålls ofta andakter eller gudstjänster som berättar om vad som hände under de sista dagarna i Jesus liv. Gudstjänsterna kallas då för passionsgudstjänster. Sen kommer skärtorsdagen, Långfredagen, Påskdagen och Annandag Påsk alla dessa gudstjänster är dramatiska och det är något vi rekommenderar att gå på.
I år är det ju svårt att vara med live men skulle gissa att du kan ta del av den online i din lokala församlings gudstjänst,
Lima transtrands gudstjänster: Gudstjänster – Lima Transtrands församling (svenskakyrkan.se)
SVT: Gudstjänst | SVT Play

Birgitta

 

 

Läger start:
Så nu är det ca tre månader kvar till planerad läger start på Konfirmation Sälen den 15 juni respektive den 29 juni kl 18:00 i Tandådalen, där vi startar igång med lite middag. Tiden går fort och vi i ledargänget längtar redan.

Träningar:
Alla träningar under lägret är planerade, det kommer finnas violett och orange svårighet att välja på varje orienteringsövning. Lite av varje kommer du få testa på under lägrets gång, eller vad sägs om urban, ol intervaller, skogssprint, mossfotboll, labyrint, fjäll ol, fjällvandring. Vill du läsa mer om de mer orienteringsspecifika övningarna hittar du det här.

10. Labyrinth, Flatfjället, Violett.Violet

Dop:
För er som inte är döpta så kommer detta preliminärt äga rum i Tandådalensfjällkyrka kl 19:00 den 22juni för tidiga lägret och 13juli också kl 19:00 för gäng två.

Konfirmation:
I skrivande stund vet inte så mycket om konfirmationsdagen dels pga av Corona som nämnts tidigare men vi har beställt strålande vackert väder och då kör vi Konfirmationen för samtliga kl 10:00 utomhus i Tandådalen. =) Efter detta så hoppas vi kunna erbjuda en lyxig picknick, mer information om detta kommer senare.
Vi ser fram emot att lära känna er och ta del av tre härliga veckor fyllda med orientering inom och utom oss själva. Ha nu en härlig vår och ta hand om er själva, era vänner och er familj så ses vi i juni eller kanske kanske på någon tävling under sen våren!

/ Ledargänget Konfirmation Sälen

  1. Inga kommentarer än.

  1. Inga trackbacks ännu.